Andrei Constantinescu: New Wave-ul din parcul vecin cu gara

De câte ori mă gândesc la seară îmi imaginez stelele ca pe niște caractere întinse pe o pânză albastră de existențialism. Seara caracterele fac plajă pe material sintetic. Împinși pe o bancă de nevoie contemplăm discuții despre ireversibilitatea societății din ziua de azi. Abuzurile, conștientizările și nepăsarea de oricare gând.

unnamed

Cadru 1.

Filmul se derulează către ”fiecare la casa lui”. Am consumat destul, ne-am destăinuit crezaniile suficient. Un ins la o bancă distanță se scarpină între degetele picioarelor cu o bancnotă de un leu. Viitorul trecut în old wave.

Cadru 2.

Ea merge către ins și cât se face peștele prăjit insul face cunoștință cu noi. Suntem prieteni acum. Știe de unde suntem, i-am spus noi. Acceptă diversitatea și a lucrat la DGA, contrainteligență.

Cadru 3.

Trecem la discuții mult mai serioase despre generații pierdute și generația nouă, adică noi. ”Generația New Wave dragilor, asta sunteți voi”. De fapt insul are o convingere ascunsă bine în el.

Cadru 4.

Discurs din partea noului nostru prieten: ”Generația New Wave dragilor este un complot al comunismului la nivel mondial. Să fim cu băgare de seamă. New Wave ăsta e doar control. Priviți și UE. Este o societate comunistă foarte bine organizată.

Cadru 5.

Pauză de țigară. Discuții despre frunzele late de tutun lăsate la uscat pe casă sau pe gard. Mirific în tutun.

Cadru 6.

Suntem aprinși într-o discuție despre politică. Insul de la DGA spune că Năstase a fost cel mai bun Guvern pe care l-a avut țara asta. Cine pula mea este Mareșalul Antonescu pe lângă Bombonel?

IMG_4791

Cadru 7.

Coaliția pentru Familie. Un mare căcat de control. ”dar nu unul neapărat rău” spune individul. Ne povestește cum a instrumentat Sergiu Nicolaescu Revoluția din 1989. Eu nu mai țin minte. Aveam câteva luni și mă îndopam cu minciuni de democrație.

Cadru 8.

Prietenul nostru DGA conclude: ”Plecați din țara asta. Aici vă mâncați singuri ficații. Afară e viitorul. Altfel vă strâng ăștia cu ușa”. Suntem atenți la ce zice omul ăsta de 50 de ani, maximorum, cu o sticluță de cola la jumate, în care spune că are cafea, dar eu miros vișinată de la o poștă.

Cadru 9.

Ne contrăm. Și. Ne Contrăm. Suntem dezbinați și noi și domnul DGA.

Cadru 10.

Plecăm acasă, nenea s-a resemnat că suntem produsele unui sistem bolnav încă din naștere. ”Sunteți deja dresați. Voi sunteți New-Wave”.

Testimonial:

”Domnule DGA, domnilor, oricare sunteți aici pe recepție,

Suntem profund îngroziți că trăim în societatea asta. Și încercăm să luptăm cu un sistem bolnav. Dar hei… ghici ce. VOI ați ajutat la construirea lui. Veniți cu soluții nu doar cu lecții de ”vai ce greu a fost”. Și voi ați contribuit la greul ăsta prin nepăsarea voastră. Final”.

Andrei Constantinescu este jurnalist republican din Ploiești cu aspirații de dreptate în sânge. Nu crede în politică, iubește poveștile și scrie despre lucruri prea interesante pentru unii însă prea neinteresate pentru el.

Fotografii: Andrei Constantinescu