Claudia Văduvescu: Self-interview

10306264_577500502363114_2605174133730201589_n

Hai să începem așa: Ce făceai acum o oră?

Am căzut într-o spirală psihedelică. Glumesc, de fapt mâncam un sanviș cu unt de arahide sau așa ceva.

Ok, acum că am trecut de cea mai grea parte, începutul, povestește-ne câteva cuvinte despre cum te vezi în acest moment.

Mă pot cataloga drept o persoană dornică să schimbe cumva peisajul actual al țării, dar care, din păcate, încă nu dispune de timpul sau resursele necesare. Așa că, pe de-o parte încerc să mă conformez sistemului și totodată să vin împotriva lui devenind exact opusul a ceea ce urmărește, și anume un individ capabil să gândească pentru sine.

Cum te raportezi la viitor? Ce ai vrea să faci?

Sunt multe idei și domenii pe care mi-aș dori să le abordez într-o bună zi, dar scopul meu principal va rămâne întotdeauna să îmi pun numele în rândul marilor graphic-designeri ai lumii.

Ce te motivează să continui cu acestă profesie?

Cel mai relevant motiv este faptul că într-adevăr îmi face o deosebită plăcere întregul proces, de la concept & creație până la detaliile tehnice și soluționarea ideilor. Prin intermediul uneltelor oferite de graphic-design simt că îmi pot defini viziunea cel mai bine și în același timp să mă bucur cu adevărat atunci când răspund la întrebarea: ,,Cu ce te ocupi?”.

Lucrurile de care nu te poți despărții sunt… 

Caietul de schițe pe care mereu îl port după mine (nu știi niciodată când te lovește inspirația) și portofelul meu albastru din hârtie care oricât de răvășit de trecerea timpului ar fi nu mă voi despărți de el.

Artistul care te inspiră.

Annie Arkins, pentru munca colosală depunsă în conceperea fiecărui detaliu din The Grand Budapest Hotel, de Wes Anderson.

Alte pasiuni în afară de grafică?

Poezia înseamnă foarte mult pentru mine, chiar dacă zilele acestea găsesc cu greutate timp pentru ea.

A fost dificil interviul ăsta?

Destul de dificil. Cert este că de acum încolo o să apreciez când întrebările îmi vor fi adresate de altcineva.

Claudia Văduvescu este elev în clasa a XII-a la Liceul “Nicolae Tonitza” și studiază grafică. Este designer la revista Plic (https://www.facebook.com/plicorevista).