Ligia Kesisian Mitulescu: Despre Being 17 și Kinodiseea Youth

being17-imageQuand on a 17 ans/ Being 17, cel mai nou film al regizorului francez Andre Techine, aflat în competiție la Berlinale anul trecut, va putea fi urmărit în premieră la București, în Cinema Eforie, duminică, 12 noiembrie, ora 19:00. Filmul este inclus în secțiunea paralelă 15+ a festivalului internațional de film pentru publicul tânăr, KINOdiseea.
Variety numește Being 17 cel mai bun film al lui Techine din ultimii ani. Techine este unul dintre regizorii importanți post-new wave ai cinemaului francez, un urmaș de seamă al lui Truffaut și Godard. A debutat la Festivalul de Film de la Veneția în 1969 cu filmul Pauline s’en va, iar în 1985, a obținut premiul pentru regie la Cannes, pentru Rendez-Vous, cu Juliette Binoche în rolul principal.

Numele filmului Quand on a 17 ans pornește de la un vers de Arthur Rimbaud – On n’est pas sérieux quand on a dix-sept ans și spune povestea a doi tineri de șaptesprezece ani. Animozitățile inițiale dintre ei, exprimate prin violență, se transformă în dragoste. Filmul amintește de Wild Reeds al lui Techine din 1994 și este un portret uluitor al vârstei de 17 ani, caracterizată de întâlnirea unor sentimente neobișnuite cu confuzie și teamă, și mai ales revelator, dacă ținem cont că este vârsta la care cele două personaje din filmul lui Techine își descoperă și îmbrățișează sexualitatea.

Proiecția de la București va fi urmată de un Q&A cu protagonistul Corentin Fila, care împreună cu partenerul său din film, Kacey Mottet Klein, au fost nominalizați la Premiul Cesar pentru Cel mai bun debut masculin.
Bilete pentru film pt fi achiziționate aici de aici https://eventbook.ro/film/bilete-kinodiseea-2017-being-17
Grupurile de mai mult de 5 elevi (filmul are o recomandare de vârstă 16+) intră gratuit la toate filmele din Kinodiseea YOUTH, în urma unei mail trimis la rezervari@kinodiseea.ro

În competiția KINOdiseea Youth mai pot fi urmărite filmul islandez Heartstone, câștigător al Queer Lion la Veneția, Goodbye Berlin, cel mai nou film al lui Fatih Akin, câștigător al Young Audience Award la European Film Awards, All These Sleepless Nights, în regia lui Michal Marczak, Premiul pentru regie la categoria World Cinema – Documentary la Sundance, How To Talk To Girls at Parties, în regia lui John Cameron Mitchell, cu Elle Fanning și Nicole Kidman, film nominalizat la Queer Palm la Festivalul de Film de la Cannes 2017 și Sami Blood, Premiul Label Europa Cinemas și Premiul pentru cel mai bun regizor debutant la Venice Film Festival, Premiul pentru cel mai bun Film Nordic și Premiul pentru cea mai bună imagine la Göteborg Film Festival.