Manifest

REFORMA este un mijloc de comunicare al unei comunități distincte.

O comunitate similară cu cea din Berlin, Londra, Stockholm, Paris, prezentă într-o formă proprie, și la București, Timișoara sau Cluj.

Credem că cei care se revendică din zona cult și purtător de mesaj, sunt parte din mișcare. Mesaj poate fi tot ceea ce facem, de la carieră, la cum ne îmbracăm, la ceea citim sau vizionăm. Neo-boemi, alternativi, indie, reformiști.

REFORMA proiectează, exprimă ce credem, ce facem, unde mergem sau ce ne place, prin publicația print, platforma online și prin evenimente live. Creăm, preluăm, traducem, acumulăm, deconstruim și punem la un loc zeci de lucruri care acum stau disparate și le regurgităm într-o formă diferită. Muzică, modă, artă, literatură, politică, design, arhitectură.

Nu credem în mainstream, respingem cultura ignorantă, gândim independent, apreciem creativitatea, nu ne interesează culoarea pielii sau orientarea sexuală. Credem în politica progresivă. Cu alte cuvinte suntem un meltingpot transdisciplinar al gusturilor, stilurilor și comportamentelor. “Sunt complet diferit față de celălalt, dar am puncte comune.”

Nu ne imităm, ne inspirăm, ne reformăm. Fetișul nostru este autenticitatea. Suntem profesori, barmani, teoreticieni, publicitari, arhitecți, artiști, fotografi, bucătari, muzicieni, ingineri, jurnaliști. Persoane elaborate, culte, educate, cu profesii diverse, titrate sau autotitrate, didacți și autodidacți. Suntem ceea ce vrem să fim. Învațăm fiecare de la fiecare și fiecare de la ceea ce produce grupul.

Platforma online a mișcării noastre este creată de cei care simt că le aparține și reformează permanent. Vom genera evenimente care sunt reprezentative pentru noi, de la minifestivaluri până la petreceri în locuri alternative, de la expoziții în cabine de probă până la publicații nesupuse civic, în plus organizăm o școala de vară fără precedent, în sensul și spiritul Reforma.

1558555_10201905262007898_283233673_n

Mijloacele de propagandă suntem mai ales noi, dar și cele câteva instrumente comune: paginile de Facebook, Tumblr, Twitter, Instagram, evenimentele, școala de vară și gazeta.

Reforma este transformare pentru a obține progres. Reforma permanentă este progres continuu.

Pentru publicarea de orice tip de materiale – producție proprie sau descoperite undeva, scanate din reviste, preluate de pe internet etc. – ne puteți trimite linkul, imaginile sau textul la email: reforma@re-forma.ro

Orice poate fi publicat, de la recomandări de cărți, la modă, de la artă, la muzică. Materialele sau linkurile vor fi curatoriate și publicate pe pagina de facebook cu tag la pagina de facebook a celui/celei care a produs sau a generat acea sugestie, în gazetă sau pe pagina de tumblr. În felul acesta ne revendicăm poziția în cadrul mișcării și ne promovăm propriile idei.

Nu uitați să adăugați Reforma ca prieten pe Facebook, să urmăriți contul de Twitter și să adăugați la followed pe Tumblr și Instagram. Asta pentru a realiza conexiunea cu autorul. De asemenea, urmăriți și evenimentele pe care le vom genera împreună.