Maria Neneciu: Self-interview

maria neneciu  (1)

La ce te gândești în momentul ăsta?

La cum s-ar putea transforma conceptul de “photobomb” într-un interviu. Ar fi cel puțin interesant! Și mă mai întreb dacă am un selfie reușit în telefon sau va trebui să îmi fac unul. Și la cum a ajuns “selfie” cuvântul anului în 2013 – un cuvânt cu o traiectorie impresionantă.

Cu ce te ocupi?

Asta este o întrebare pe care o primesc des, inclusiv (sau mai ales) de la prieteni foarte buni, așa că o să încerc răspunsul care pare să funcționeaze de cele mai multe ori – lucrez la The Institute, unde mă ocup de o serie de evenimente, pentru care mă preocupă și conținutul, dar și zona de comunicare, iar marea majoritate a acestor evenimente sunt legate, pentru sau despre industriile creative locale, într-un sens mai larg al termenului, să spunem. Tot aici, scriu și la revista Institute, the magazine sau pe institute.ro, un site nou, unde încercăm să vorbim despre același univers creativ și în general despre oameni optimiști, pasionați de ceea ce fac.

Tu ești o persoană optimistă?

Nu neapărat, nu cât mi-aș dori. Dar cred că noi, oamenii, mai avem această “eroare” congnitivă minunată, de care ar trebui să ne bucurăm în continuare cât putem de mult.

Ce ai vrea să faci în momentul ăsta?

Să fiu pe o pârtie, cu semnal foarte slab (sau deloc) la telefon.

Ce te enervează?

Oamenii care se iau prea în serios, dar mai ales atunci când o fac eu. Și cozile.

Ce te intrigă?

Dezbaterile despre conștiință, inteligență artificală, limbaj și cam toate teoriile și părerile din zona “științelor cognitive”, pe de o parte pentru că cred că sunt cu adevărat importante (pentru omenire, în general), pe de altă parte pentru că oferă subiecte bune pentru filme foarte proaste (inclusiv sau mai ales SF).

Ce te amuză?

Limbajul și capacitatea lui de a transforma orice. În orice.

Este mai greu să pui întrebările sau să răspunzi la ele?

Să le pun. Cu siguranță să le pun.

Care crezi că este “cea mai grea întrebare”?

Probabil o întrebare la care există un răspuns predefinit și fix este cea mai grea (cu siguranță este cea mai enervantă).

Ce părere ai despre întrebările grilă?

Ce opțiuni am?

Maria Neneciu este Project Manager la The Institute.